Niet lekker onderweg naar Tenerife

Locatie

Playa de las Americas, Tenerife
Playa de las Américas Arona
Spain
28° 6' 3.8088" N, 16° 41' 17.6352" W

In juli 2011 vertrok Elly van Elswijk samen met haar partner voor 11 dagen naar Playa de las Americas op Tenerife. Lekker er samen even tussenuit na een roerige periode. Toen hun vliegtuig goed en wel vertrokken was werd Elly al snel niet lekker. Ze kreeg het benauwd en haar partner zag haar lippen steeds blauwer worden. Een paar angstige uurtjes volgden. ‘Ik dacht het gaat wel weer over en toen we eenmaal geland waren had ik ook geen last meer, maar ik bedacht me ook meteen dat ik over 11 dagen weer terug moest. Dat was een angstig idee’.

 

 

Fit to Fly

Elly belde vanuit Tenerife haar huisarts met de vraag wat te doen. Deze nam contact op met haar cardioloog die vervolgens het advies gaf of ter plaatse een arts te bezoeken of contact op te nemen met SOS International. Elly koos voor het laatste: ‘Ik kreeg een ontzettend aardige dame aan de lijn die mijn verhaal rustig aanhoorde, allerhande gegevens noteerde en meteen van alles in gang zette.’ Zij adviseert Elly naar een lokale arts te gaan die haar kon onderzoeken en een Fit To Fly verklaring kon afgeven. Gelukkig is er een arts in de buurt van het hotel. ‘Wat heel prettig was, is dat jullie ook de communicatie met deze arts verzorgden. Op het moment dat ik bij hem was heb ik gebeld zodat jullie direct met hem konden overleggen en het voor mij konden vertalen. Zo wist ik zeker dat het verhaal van de arts goed doorkwam en wist ik tegelijkertijd precies wat de bevindingen van de arts waren.

 

Zuurstof

Voor de terugweg besloot de arts van de alarmcentrale dat het verstandig was een verpleegkundige naar Tenerife te sturen om Elly te begeleiden. ‘Het was een ontzettend vriendelijke en professionele vrouw die mij enorm op mijn gemak wist te stellen. Voor de zekerheid heeft ze mij tijdens de reis extra zuurstof gegeven. Ik ben geen moment bang geweest tijdens de vlucht. Ik heb gelukkig ook nergens last van gehad. En wat was ik blij met mijn reisverzekering! Op dit soort momenten realiseer je je pas hoe belangrijk het is om goed verzekerd op reis te gaan. Het was echt allemaal super geregeld. Ik ben blij dat ik gebeld heb!’

Locatie

Javascript is required to view this map.