Coördinatie calamiteiten in het buitenland

coördinatie calamiteiten buitenlandAls er een ramp, ongeluk of een andere calamiteit in het buitenland plaatsvindt waarbij minimaal acht Nederlanders betrokken zijn, treedt het Protocol Coördinatie Calamiteiten Nederlandse Alarmcentrales in werking. SOS International is één van de vier Nederlandse alarmcentrales die participeert in het protocol. De alarmcentrales coördineren om de beurt rampen en calamiteiten in het buitenland.

Nederlanders betrokken bij calamiteiten in het buitenland

Als er Nederlanders betrokken zijn bij vliegrampen, busongelukken en andere grote ongelukken in het buitenland is goede begeleiding van professionele alarmcentrales van groot belang. Daarom is de hulpverlening aan Nederlanders in het buitenland bij calamiteiten geregeld via het Protocol Coördinatie Calamiteiten Nederlandse Alarmcentrales. Hierin participeren de vier grootste alarmcentrales in Nederland: SOS International, Eurocross Assistance, ANWB alarmcentrale en Allianz Global Assistance. 

Coördinatie door alarmcentrales

De vier grootste Nederlandse alarmcentrales, waaronder SOS International, coördineren om de beurt rampen en calamiteiten in het buitenland. Elk jaar - in de periode van 1 april tot en met 31 maart – is één van de alarmcentrales het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten in het buitenland. De taak van de coördinerend alarmcentrale is zo snel mogelijk de situatie in kaart brengen zodat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt, ongeacht de verzekeringsachtergrond van de slachtoffers. 

Wie coördineert de calamiteiten in het buitenland?

  • 1 april 2012 t/m 31 maart 2013: ANWB Alarmcentrale
  • 1 april 2013 t/m 31 maart 2014: Allianz Global Assistance
  • 1 april 2014 t/m 31 maart 2015: Eurocross Assitance
  • 1 april 2015 t/m 31 maart 2016: SOS International

Hoe begeleiden we de rampen?

Bij dergelijke grote calamiteiten stellen wij als het nodig is een team samen van hulpverleners, artsen en verpleegkundigen, dat afreist naar de plek van de ramp. Dit team heeft als taak de slachtoffers bij te staan en samen met het calamiteitenteam in Amsterdam ervoor te zorgen dat de betrokkenen zo snel mogelijk weer naar Nederland kunnen terugkeren.

Contact

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met ons commerciële team

+ 31 (0) 20 651 56 00

info@sosinternational.nl

Hoogoorddreef 58
1101 BE Amsterdam
Postbus 12122
1100 AC Amsterdam

Routebeschrijving
Routebeschrijving met OV