Veelgestelde vragen

Staat uw vraag niet in het overzicht? Gebruik dan ons contactformulier.
Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Consumenten (4)

Dagelijks bellen consumenten ons met allerhande vragen op het gebied van reizen. Hieronder een overzicht van veel voorkomende vragen.

Verlies of diefstal van vliegtickets moet u zelf regelen met de luchtvaartmaatschappij (eventueel met behulp van reisleiding of hostess). Kosten ter declaratie kunt u indienen bij de reisverzekering.

Bij verlies van een ID-bewijs in het buitenland moet aangifte worden gedaan bij de politie ter plaatse. Neem verder contact op met de Nederlandse ambassade of het consulaat. Check de website van Buitenlandse Zaken voor de adressen. Of download onze gratis iPhone app SOS op reis, voor alle relevante (nood)nummers in meer dan 200 landen.

Laat de luchtvaartmaatschappij een PIR-formulier invullen (Property Irregularity Report). Bij niet-aangekomen bagage kunnen noodzakelijke spullen worden aangeschaft. Bewaar de bonnen van de aangeschafte spullen en declareer bij thuiskomst de kosten bij de reisverzekering. Is er sprake van beschadigde bagage, bewaar deze dan tot de claim is afgehandeld.

Wij adviseren altijd naast een zorgverzekering ook een reisverzekering af te sluiten, inclusief geneeskundige kosten en eventueel autohulp. Alleen een zorgverzekering is bij medische kosten in het buitenland vaak niet voldoende. Kosten voor een ziekenhuisopname in het buitenland worden door de zorgverzekering doorgaans tot een bepaald maximum vergoed, een reisverzekering dekt de kostprijs. Een repatriƫring wordt op basis van een zorgverzekering alleen vergoed als er sprake is van een medische noodzaak. In andere gevallen is er geen dekking op de zorgverzekering. Een reisverzekering vergoedt wel bijvoorbeeld als men door ziekte de oorspronkelijke terugvlucht mist.

SOS International

Telefoonnummer:
+31 (0)20 - 651 51 51

Hoogoorddreef 58
1101 BE Amsterdam
Postbus 12122
1100 AC Amsterdam

Contact

Compliment/klacht

Online hulp alarmcentrale 
(medische hulp op reis)

Routebeschrijving