Goed voorbereid op eerste wintersportseizoen zonder ‘gipsvluchten’

28/09
Datum: 
28/09
Actueel Overview Image: 
Short Description: 
Tyrol Air Ambulance stopt komende winter met haar gipsvluchtdiensten. Dat betekent dat er waarschijnlijk een einde komt aan de welbekende ‘gipsvluchten’. Tyrol Air Ambulance was namelijk de enige partij die deze vluchten aanbood. Volgens alarmcentrale SOS International hoeven wintersporters zich geen zorgen te maken: alternatieve maatregelen zijn al getroffen.

Voorbereiding op het wintersportseizoen in volle gang
De zomerdrukte is nog maar nauwelijks voorbij of de voorbereidingen voor het wintersportseizoen zijn alweer in volle gang bij SOS International. Nu Tyrol Air Ambulance stopt met haar gipsvluchten, heeft de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland extra vervoerscapaciteit georganiseerd. Zo zorgt SOS International ervoor dat iedere gewonde wintersporter ook komend seizoen de hulp krijgt die nodig is.

Nog steeds veilig en snel naar huis
Het aantal patiënten dat per gipsvlucht wordt vervoerd, daalt al jaren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een gipsvlucht niet dé standaard manier om gewonde wintersporters terug naar Nederland te brengen. Marcel van der Meulen, directeur van SOS International: “Circa 80% van de gewonde wintersporters gaan al met een lijnvlucht, via regulier ambulancevervoer of met taxi’s naar huis. Nu Tyrol Air Ambulance stopt met haar diensten, bereiden we ons met onze vervoerspartners voor op het extra aanbod van patiënten die anders met de gipsvlucht waren gegaan.”

Ook de parasol gaat dicht
SOS International werkte al sinds de jaren tachtig succesvol samen met Tyrol Air Ambulance. Voor de gipsvluchten, maar ook voor de zogeheten ‘parasolvluchten’: het naar huis vliegen van gewonde reizigers tijdens de zomervakantie. Het woord ‘parasolvlucht’, destijds bedacht door SOS International, is zelfs opgenomen in de Dikke Van Dale. Ook deze vluchten komen te vervallen en worden opgevangen met reguliere lijndiensten en gespecialiseerde ambulancevluchten.