Vanuit Italië terug naar huis

Locatie

Netherlands
37° 24' 18.2664" N, 14° 15' 36.9144" E

Hulp bij ziekte in het buitenlandElske Duquesnoy verheugde zich enorm op haar rondreis door Italië. Tot aan Sicilië ging alles goed. Maar toen werd ze ontzettend ziek en wilde nog maar een ding: terug naar huis. SOS International zorgde dat dat kon.

Elske is MS-patiënt en had samen met haar echtgenoot Dré hun rondreis door Italië tot in de puntjes voorbereid. Met toestemming van haar huisarts en een op haar ziekte afgestemd reisprogramma vertrokken ze op 28 april jl. met auto en caravan naar Italië.

 

 

Niet lekker

Aangekomen op een camping in de buurt van Rome voelde Elske al dat er iets niet klopte, ze voelde zich niet helemaal goed. Op Sicilië verergerden haar klachten en werd ze zo ziek dat ze nog maar één ding wilde: terug naar huis. ‘We waren op de mooiste camping die ik ooit gezien heb met een fantastisch uitzicht. Hoe tegenstrijdig ook, maar dat was het moment dat ik besloot SOS International te bellen.'

Een last van mijn schouders

'Langer in Italië blijven kon gewoon echt niet. Vanaf het eerste contant met de hulpverleners van SOS International voelde ik een enorme last van mijn schouders vallen. Het was fijn mijn verhaal te kunnen doen. De hulpverleners aan de telefoon waren zeer begripvol en behulpzaam: "Maakt u zich geen zorgen mevrouw Duquesnoy, u bent ziek en we gaan u helpen."

Handelen

Elske, zelf docente geweest aan het MBO herkende veel van haar eigen manier van handelen als een leerling bij haar aanklopte met een probleem. ‘Dan liet ik de leerling zijn verhaal doen om vervolgens samen tot een oplossing te komen. Zo was het ook in de contacten met de hulpverleners van de alarmcentrale. Ze hadden oor voor mijn probleem, wisten de situatie goed in te schatten en namen me alle zorg uit handen. Het was een hele opluchting dat Dré en ik er niet alleen voor stonden.’

Uit medisch overleg door de alarmcentralearts met de arts ter plaatse bleek inderdaad dat een terugkeer naar Nederland de beste optie was. De hulpverleners van onze medische afdeling regelden de terugvlucht voor Elske en haar man. Op 1 juni vlogen zij terug naar Nederland. De auto en caravan lieten ze achter. De collega’s van de afdeling Mobiliteit zorgden er namens Route Mobiel voor dat ook deze terug werden gebracht naar Nederland. 

 

Locatie

Javascript is required to view this map.