Opvallend meer pechongevallen met campers dit jaar

27/09
Datum: 
27/09
Actueel Overview Image: 
Short Description: 
Het aantal hulpvragen reizigers per camper is meer dan verdubbeld ten opzichte van eerdere jaren. Dat is te verklaren door de toenemende populariteit van het verhuren van campers door particulieren via sites als Camptoo en Goboony. Vooral de wat oudere campers bleken niet (meer) bestand tegen de vele kilometers die meerdere huurders achter elkaar maakten. Dat zorgde voor veel pechgevallen. De hittegolf in Midden- en Zuid-Europa zorgde nog eens voor extra uitval van campers én auto’s.

Het aantal hulpvragen van reizigers per camper is meer dan verdubbeld ten opzichte van eerdere jaren. Dat is te verklaren door de toenemende populariteit van het verhuren van campers door particulieren via sites als Camptoo en Goboony. Vooral de wat oudere campers bleken niet (meer) bestand tegen de vele kilometers die meerdere huurders achter elkaar maakten. Dat zorgde voor veel pechgevallen. De hittegolf in Midden- en Zuid-Europa zorgde nog eens voor extra uitval van campers én auto’s.

Wachten werd beloond
Door het grote aantal pechgevallen kwam het aantal meldingen op onze alarmcentrale 10-20% hoger uit dan vooraf ingeschat. Rond de bekende ‘zwarte zaterdagen’ zorgde dit voor wat langere wachttijden. Dit was een bewuste keuze: we wilden blijven sturen op een hoge ‘first time fix’, waarbij onze hulpverleners bij het eerste contact direct de juiste hulp organiseren. Hierdoor konden deze gestrande reizigers snel weer van hun vakantie genieten met een vervangende auto of camper. De hoge NPS en het lage klachtenpercentage tonen aan dat onze goede service het wachten op de piekdagen waard was.