Rugklachten op Gran Canaria

Locatie

Av Canarias, 54 35110 Santa Lucía
Spain
31° 42' 7.2792" N, 20° 58' 7.5" W

Rugklachten op Gran CanariaMaria en Ger van der Bruggen boekten drie weken Gran Canaria. Helaas werden dit ongewenst vier weken, inclusief een opname in een kliniek. Maria en Ger zijn al jarenlang zelfstandige reizigers. Ondanks dat ze gewend zijn dat er af en toe tijdens een reis wel iets mis kan gaan, hadden ze nooit eerder contact gehad met een alarmcentrale.


Als je vakantie niet zo gaat als je gepland had...

Medio mei vetrokken Maria en Ger naar Gran Canaria om daar drie weken te genieten van de Spaanse zon. Meer dan 20 jaar geleden waren ze hier al eens geweest, maar het zou een compleet nieuwe ervaring worden. De eerste 10 dagen brachten ze door met hun kinderen en kleinkinderen. Helaas kreeg Maria al snel last van haar rug. De kinderen en kleinkinderen gingen naar huis, maar vervelend genoeg werd de pijn in Maria haar rug steeds heviger.

 

Hulp ingeschakeld van SOS International

Ze meldden zich bij kliniek "Clinica Roca". Ger maakte zich natuurlijk zorgen en geeft aan dat er erg veel op hem afkwam. Gelukkig werd hij in deze kliniek goed opgevangen. Hij werd bij de opnamebalie hartelijk ontvangen en hij kon een keuze maken in welke taal hij wilde communiceren, waaronder Nederlands. Na het invullen van het papierwerk nam SOS International al vrij snel contact met hem op om verder alles af te handelen. Ger: ‘Onze eerste verrassing was te merken dat SOS ons alle zorg uit handen nam. Heel fijn dat we zelf niks meer hoefden te regelen. Die geruststelling is precies wat je op zo’n moment nodig hebt’.

 

Hernia operatie

Maria zelf moest direct aan het infuus. Na 6 uur werd Maria ontslagen uit de kliniek en kreeg ze pijnstillers mee. Terug in het hotel was op een gegeven moment de pijn toch niet meer vol te houden, Ger en Maria zijn toen weer terug naar de kliniek gegaan. Maria kreeg last van verlammingsverschijnselen en als er niet snel ingegrepen zou worden zou dit erger worden. Maria werd acuut aan een hernia geopereerd. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan.

 

Terugvlucht

Nadat Maria hersteld was van haar operatie regelde SOS International hun terugvlucht. Ze vlogen vanaf Gran Canaria naar Düsseldorf, met een extra stoel zodat Maria meer ruimte had. Daarnaast stonden er op de luchthavens rolstoelen voor Maria klaar en werd ze verwezen naar speciale liften om trappen te vermijden. Ger: ‘De terugvlucht was echt perfect geregeld, heel fijn dat we zo zijn geholpen, dit heeft de pijn zeker kunnen verzachten’.

 

Gemiste vakantie

 Na hun vakantie op Gran Canaria hadden Maria en Ger een reis gepland naar Oeganda voor vrijwilligerswerk. Vanwege Maria haar rug kon deze reis helaas niet doorgaan. Inmiddels is Maria voldoende hersteld en staat een vakantie naar Bosnië Herzegovina op de planning.

 

Locatie

Javascript is required to view this map.