De beste tips voor een onbezorgde reis

Goed voorbereid op reis

Voor een onbezorgde reis is een goed begin het halve werk. SOS International heeft daarom de beste tips voor u op een rij gezet.

020-6515151 (Bij spoed 24/7)

Handige tips van SOS International

Van het checken van uw reisverzekering tot medische tips: met deze handige tips kiest u voor een goede start van uw vakantie.

Check uw reisverzekering op de juiste dekking


Veel reisverzekeringen zijn opgebouwd uit verschillende modules die u apart kunt meeverzekeren. Let hierbij op de volgende punten:

1

Controleer of u voor uw vakantiebestemming Europa- of werelddekking nodig hebt en pas uw reisverzekering hierop aan.

2

Denk eraan dat bijzondere sporten, zoals duiken, raften of parachutespringen niet standaard zijn meeverzekerd op de reisverzekering. Sluit hiervoor dus extra dekking af!

3

Sluit een reisverzekering af met geneeskundige kosten. Mocht u in een buitenlands ziekenhuis komen te liggen waarvan de kosten veel hoger zijn dan in Nederland, of mocht u gerepatrieerd moeten worden, dan bent u hiervoor in ieder geval goed verzekerd.

Praktische tips:

Maak een lijstje van handige telefoonnummers en belangrijke documenten. Ook al gaat u goed voorbereid op reis, er kan altijd iets gebeuren.

1
Belangrijke telefoonnummers:

Denk aan het alarmnummer van uw bank / creditcardmaatschappij om uw bankpas of creditcard te laten blokkeren, klantenservice van de provider van uw mobiele telefoon om uw simkaart te laten blokkeren bij diefstal of verlies van uw telefoon, het nummer van uw huisarts voor medische hulp en het alarmnummer van uw reisverzekering voor hulp bij ziekte, pech of schade.

2
Controleer de geldigheid van uw paspoort

Controleer of uw paspoort nog geldig is. Voor sommige landen moet uw paspoort langer geldig zijn dan de duur van uw reis.

3
Vraag de Europese zorgpas aan bij uw zorgverzekeraar

De Europese Zorgpas, de EHIC kaart (European Health Insurance Card) is een aanrader. Vaak bevat de voorkant van de kaart de zorgpas van uw zorgverzekeraar en de achterkant is de standaard EHIC. Met deze Europese gegevens krijgt u gemakkelijker medische hulp in het buitenland.

4
SOS Personal Service

Alle waardevolle gegevens van u en uw gezinsleden bewaart u handig op één centrale veilige plek. Denk aan gegevens van identiteitsbewijzen, medicijngebruik, verzekeringspolissen, sieraden of kunstwerken. Wel zo handig in geval van verlies, diefstal of brand. www.sospersonalservice.nl

5
Neem uw groene kaart mee

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In Nederland is het niet verplicht om de groene kaart bij u te hebben. Toch raden we u aan om deze kaart bij u te hebben. Op de groene kaart staat namelijk het nummer dat u moet invullen op het schadeformulier wanneer u schade rijdt.

Medische tips:

Gebruikt u medicijnen?
Met onderstaande tips neemt u uw medicijnen veilig mee op reis.

1
Bagage

Stop uw medicijnen in uw handbagage. Mocht uw koffer onverhoopt kwijtraken, dan heeft u in elk geval uw medicijnen bij u.

2
Opiumwet

Gebruikt u pijnstillers, slaapmiddelen of kalmeringsmiddelen? Vraag dan bij uw arts om een officiële verklaring. Op de website van het CAK kunt u per land controleren welke verklaring u nodig heeft.

3
Originele verpakking

Bewaar uw medicijnen in de originele verpakking. Zo is duidelijk te zien dat het om een geneesmiddel gaat en niet om drugs.

4
Neem een Engelstalig recept mee

Met een Engelstalig recept kunt u aantonen dat de medicijnen daadwerkelijk aan u voorgeschreven zijn.