Zorgeloos onderweg

Veilig op weg

Goed verzekerd? Alle belangrijke documenten bij de hand? Voldoende reservemateriaal bij u? Een zorgeloze, veilige reis begint thuis.

020-6515151 (Bij spoed 24/7)
06-23924482 (Bij spoed 24/7)

Praktische tips

De beste tips voor een goede start van uw autovakantie!

1
Neem uw groene kaart mee

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In Nederland is het niet verplicht om de groene kaart bij u te hebben. Toch raden we u aan om deze kaart bij u te hebben. Op de groene kaart staat namelijk het nummer dat u moet invullen op het schadeformulier wanneer u schade rijdt.

2
Controleer de bandenspanning van uw caravan, camper of vouwwagen

Gaat u op vakantie met caravan, camper of vouwwagen? Controleer dan voor vertrek de bandenspanning. De banden kunnen door het lange stilstaan plat worden of er kunnen scheurtjes in komen waardoor u een klapband kunt krijgen.

3
Zorg voor een reserveband

Neem als het enigszins kan een reserveband mee. ’S avonds of in het weekend is het namelijk vaak niet mogelijk om een nieuwe band te regelen via de hulpdienst. In Spanje is het zelfs verplicht om een reservewiel bij u te hebben.

4
Neem een creditcard mee

Als u pech of schade krijgt aan uw auto en u kunt niet meer verder rijden, dan kan het zijn dat we een huurauto voor u regelen. Bij het ophalen van de auto heeft u een geldige creditcard nodig om de borg te betalen. Het is daarom altijd handig om een creditcard bij u te hebben. Zonder creditcard krijgt u geen huurauto mee.

5
Maak een lijstje van handige telefoonnummers

Denk aan het alarmnummer van uw bank / creditcardmaatschappij om uw bankpas of creditcard te laten blokkeren, klantenservice van de provider van uw mobiele telefoon om uw simkaart te laten blokkeren bij diefstal of verlies van uw telefoon, het telefoonnummer van uw huisarts voor medische hulp en het alarmnummer van uw reisverzekering voor hulp bij ziekte, pech of schade.

6
Naar Frankrijk? Alcoholtest mee!

Gaat u naar Frankrijk? Dan bent u verplicht om een alcoholtest (éthylotest of alcootest) in uw auto te hebben. De alcoholtest (met keurmerk NF20702 of NF20704) is onder meer verkrijgbaar bij drogisterijen en in Frankrijk bij apotheken, supermarkten en tankstations.

7
Veilig, ook bij pech

Komt u stil te staan langs de snelweg, dan is veiligheid van groot belang. Zorg daarom voor voldoende reflecterende hesjes. Deze zijn in veel landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje, zelfs verplicht! Hetzelfde geldt voor een gevarendriehoek. Zorg dus dat u die ook in de auto hebt.

8
Gaat u met de auto op vakantie?

Vergeet dan niet om het autohulppakket op de reisverzekering af te sluiten. Bij pech in het buitenland is het niet vanzelfsprekend dat zaken als een vervangende auto, extra overnachtingskosten of het transport van de auto naar Nederland gedekt zijn op uw autoverzekering. Een reisverzekering inclusief autohulp dekt dit soort kosten wel.

9
Maak kopieën van belangrijke documenten

Maak een kopie van uw verschillende pasjes en reisdocumenten. Of maak er een scan van en zet het op een USB stick of sla het op in de cloud.