Meld hier uw hulpvraag

tijdens uw verblijf in het buitenland

Zo bieden we u medische hulp

Heeft u een spoedvraag? Neem dan contact op met SOS International via 020-6515154.

 1. Heeft u direct medische zorg nodig? Bel dan het lokale alarmnummer, in de meeste landen is dat 112.

  Kunt u zelfstandig naar een ziekenhuis of arts gaan? In de EU, met name West Europa, is de zorg van goede kwaliteit. U kunt een lokale huisarts bezoeken of naar een openbaar ziekenhuis gaan. Gaat u naar een staatsziekenhuis dan worden de kosten gedekt middels de EHIC (European Health Insurance card) van uw zorgverzekering. De vergoeding voor privé ziekenhuizen hangt af van uw verzekeringsvoorwaarden. Ook in de VS, Canada en Australië is de zorg goed. In de VS kunt u voor lichtere klachten ook naar een zogenaamde walk in clinic gaan. Neem contact met ons op voor meer advies.

 2. Meld uw hulpvraag via het formulier

  Het is handig als u uw verzekeringsgegevens bij de hand heeft. Heeft u tijdens deze reis al eerder contact gehad met SOS International, vermeld dan uw dossiernummer (dat krijgt u meestal toegestuurd per sms).

 3. Wie – wat – waar

  Vertel ons in welke situatie u zich bevindt: waar bent u, wat is er gebeurd, wat zijn uw reisplannen?

 4. Maximaal haalbare hulp

  Ons medisch team beantwoordt uw vragen en inventariseert welke zorg u nodig heeft. Omdat zij precies weten wat er praktisch en logistiek mogelijk is op de plek waar u bent en binnen de polisvoorwaarden van uw verzekering, krijgt u altijd de maximaal haalbare medische hulp.

 5. Hulp in uitvoering

  Nu we in beeld hebben wat u nodig heeft en wat er kan, gaan we alle hulp voor u regelen. We nemen contact op met de behandelend arts en we melden u zo snel mogelijk hoe en waar u terecht kunt voor goede medische zorg.

 6. Goed op de hoogte

  We blijven voortdurend met u in contact over de voortgang van de georganiseerde hulp. Zo weet u altijd wat u kunt verwachten.